Izraeli humanitárius szervezet kapott rangos elismerést

Az IsraAID szíriai menekülteknek segít a görögországi Leszbosznál

A Muhammad Ali Központ idén az IsraAID nevű izraeli segélyszervezetnek ítélte oda a világhírű ökölvívó nevét viselő humanitárius díjat. Az IsraAID 2015-ben 38 válságövezetben nyújtott segítséget, és jelenleg is 20 országban vannak jelen.

Muhammad Ali díjjal tüntették ki az IsraAID humanitárius szervezetet az egész világon végzett eredményes munkájáért. A díjat ünnepélyes keretek között szeptember 17-én adják át az amerikai Louisville-ben a szervezet vezetőjének, Navonel Glicknek.

A szervezet életmentő akciókat hajt végre a természeti katasztrófák és járványok sújtotta területeken, valamint konfliktusos térségekben. A szervezet vezetője azon hat vezető egyike, akik ezt a díjat 30 éves koruk előtt megkapták.

Az IsraAid olyan térségekben hajtott végre jelentős akciókat, mint a Fülöp-szigetek, Kenya, Sierra Leone, Haiti és Irak. „Hatalmas megtiszteltetés olyanok között szerepelni, akik ennyi jó dolgot tettek a világért” – mondta Glick.

IsraAID önkéntes kezel egy migránst egy görög szigeten - fotó: IsraAID
IsraAID önkéntes kezel egy migránst egy görög szigeten – fotó: IsraAID

Kibic/Ynet

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.