Összecsapások törtek ki egy hebron melletti menekülttáborban, sebesültek – képek

Izraeli katonák robbanóanyagot helyeznek el a ház lerombolásához a Hebronhoz közeli Bani Naemban, 2016. augusztus15. - fotó: Mussa Qawasma / Reuters

Összecsapások törtek ki kedd hajnalban az izraeli biztonsági erők és az őket kövekkel és gyújtóbombákkal dobáló palesztinok között a Hebron melletti al-Favar menekülttáborban, az incidensben többen megsebesültek.

A kora reggeli órákban három izraeli katonai egység hatolt be a táborba, hogy gyanúsítottakat vegyenek őrizetbe és fegyverek után kutassanak, de az ott lakók kövekkel és gyújtóbombákkal fogadták őket.

Az izraeli hadsereg a szemtanúk szerint körülvette a menekülttábort. A katonai szóvivő közleménye szerint az őrizetbe vételekhez érkező katonákat ellenállás fogadta, és ezért az erőszakos tüntetők ellen tömegoszlató fegyvereket vetettek be.

fotó: Reuters

Az izraeli hadsereg tizenegy palesztin sebesültről, palesztin egészségügyi források viszont huszonöt lőtt sebekkel ellátottról számoltak be. A palesztinok szerint a katonák megnehezítették a mentők eljutását a sebesültekhez.

Kedden emellett az izraeli biztonságiak elfogtak négy, a Gázai övezetből izraeli területre hatoló fegyvertelen palesztint is a határon, akiknél csak a kerítés elvágásához szükséges szerszám volt.

fotó: Reuters

A helyszínre érkező határőrök már néhány perccel behatolásuk után őrizetbe vették és kihallgatásra vitték őket. Az Izraelt a Gázai övezettől elválasztó kerítéseket számos szenzor és zárt láncú kamerahálózat egészíti ki, s ezek azonnal jelezték a határsértést.

Múlt héten is Izraelbe tartott a Gázai övezetből egy palesztin férfi, de őt csak közel huszonnégy óra elteltével találták meg tíz kilométerre a határtól, Netivot város külterületén.

MTI / Izraelinfo