Határőrök lelőttek egy palesztint, aki el akarta gázolni őket

Az autó a merényletkísérlet után

Izraeli határőrök lelőttek hétfőre virradóra egy palesztin férfit, aki gépkocsijával nagy sebességgel feléjük tartott, és figyelmeztetésük ellenére sem állt meg – jelentette az izraeli közszolgálati rádió hétfő reggel.

Az eset a Jeruzsálemtől északra lévő Suafat menekülttábornál történt. Egy határőregység éppen jött ki a menekülttáborból, amikor egy jármű nagy sebességgel elindult feléjük. A gépkocsi a figyelmeztetés ellenére nem állt meg, ezért tüzet nyitottak rá. A benne ülő egyik palesztint lelőtték, társát pedig megsebesítették.

A palesztinok feltehetően gázolásos merényletet akartak végrehajtani, de a határőröknek nem esett bajuk. A sebesültet a jeruzsálemi Hadassza kórházba szállították.

A tavaly ősszel kezdődött, de az utóbbi hónapokban mérséklődött erőszakhullámban harmincöt izraeli és négy külföldi, valamint legalább kétszázhúsz palesztin vesztette életét. Izraeli tájékoztatás szerint a palesztinok többsége a biztonságiakkal összetűzve halt meg.

Határőrök a merénylő autója körül
Határőrök a merénylő autója körül

MTI

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.