Csirke pizzaiola

Van sok sok olyan étel, ami ma már nagyon nem divatos, sőt ciki is talán bizonyos körökben, de ettől én még rajongok értük. Ilyen például a milánói rántott borda, aminek a gondolatától is éhes leszek, és összefut a nyál a számban. Amikor megláttam ezt a receptet először, rögtön tudtam, hogy imádni fogom, mert ez kb. a rántott borda eredeti változata lehet, és mivel igazi olasz recept, még szégyenkezni sem kell miatta. Gyönyörűen tálalható, isteni az illata, és ami a legjobb: nagyon gyorsan elkészíthető. A múltkori receptemnél volt, aki reklamált, hogy nem kóser, hát ezen a héten sem leszek rendesebb, mert ebben a receptben finom parmezánba forgatom a csirkemellet, a tetején pedig olvadt mozzarella sajt van – de ígérem, jövő héten már készülök kóser recepttel is.

Addig is fogadjátok szerettel ezt az istenen bazsalikomos, mozzarellás, parmezános, paradicsomos, tésztás csodát!

Hozzávalók:

  • Egy kis lábasnyi (kb. másfél üveg) paradicsomszósz (én most lusta voltam és bolti Napoletana szószt vettem, de igazából fél óra alatt kész van a saját szósz is, sima darabolt paradicsom, sok hagyma, fokhagyma, bazsalikom, répa, fél óra főzés)
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 4 kisebb csirkemell (csontozott, bőrtelen)
  • 15 dkg mozzarella sajt
  • 20 dkg spagettitészta

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 230 fokra. Egy hőálló tálba vagy tepsibe öntöm a paradicsomszószt, és beleforgatom a szeletekre vágott gombát.
A csirkemelleket papírtörlővel szárazra törlöm, majd sózom, borsozom, beleforgatom a reszelt parmezánba, és a szósz tetejére rendezem őket. 15-20 percig sütöm, majd kiveszem és megszórom őket a mozzarellával. Vissza is dugom a sütőbe, és további 5-10 percig sütöm.
Közben kifőzöm a spagettit.
Óvatosan kiemelem a csirkemelleket a szószból, és a szószba keverem a tésztát, majd a csirkét visszateszem a tészta tetejére. Vagy már rögtön a tányérra tálalom a szószos tésztát, és annak a tetejére a csirkemellet.

Beteávon!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.