Izraeli Vasutak: átalakítások, fennakadások

2020-ig: gyorsvasút Jeruzsálembe, Eilatra, Tibériásra

Három tel-avivi vasútállomás hétfőtől nyolc napig zárva lesz. Sűrített pótbuszjáratok és hosszú dugók várhatók.

A jeruzsálemi villamos gyorsvasút építésével kapcsolatos átalakítások miatt hétfőre, szeptember 19-re virradó éjféltől szeptember 27, kedd hajnali 5 óráig zárva tart a Tel-Aviv Hásálom (az Azrieli tornyok alatt), a Tel-Aviv Szavidor (főállomás) és a Ramat Aviv (Tel-Aviv Egyetem) állomás.

A vonatok észak (Naharia, Haifa, Hedera, Netanja) felől csak Herzliáig, míg dél felől (Askelon, Asdod, Rehovot, Beér-Seva, Lodd) csak a Tel-Aviv Háhágáná állomásig közlekednek.

A munkálatok a nap 24 órájában fognak folyni, ami egy évekig tartó átalakítás és modernizálás kezdete: új sínpárak, jelzőberendezések, vezetékek, feljárók kerülnek a helyükre.

A következő hónapokban 420 kilométernyi sínpárt újítanak fel, és új síneket fektetnek le ott, ahol eddig csak egyetlen sínpár volt, ezért a szerelvényeknek be kellett várniuk az ellenkező irányból jövő vonatokat.

Az észak és dél közötti járatok Herzlia és Lodd között egy Tel-Avivot megkerülő sínpárt fognak használni, ezek azonban ritkán, óránként fognak közlekedni.

Pótlásképpen ingyenes autóbuszokat állítanak be az autóbusztársaságok 777, 888 és 999 járatszámokkal, átlagosan 20 percenkénti járatsűrűséggel.

A fizetős autóbuszvonalak is sűrítik járataikat. Mindez jelentősen megnöveli az amúgy is zsúfolt autóutakon a dugók hosszúságát és időtartamát.

A katonáknak különjáratok állnak a rendelkezésükre.

Halmos László – Izraeli Hírlevél

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.