Négy magyar film a haifai filmfesztiválon

Liliom ösvény – részlet a filmből

Négy magyar filmet is vetítenek a szombaton kezdődő 32. Haifai Nemzetközi Filmfesztiválon, melynek versenyszekciójában Fliegauf Bence Liliom ösvény című alkotása indul a Kármel-hegy díjért.

Fliegauf Bence legutóbbi filmje 11 alkotással együtt versenyez a tíznapos fesztivál fődíjáért, mely a bibliai Kármel-hegy nevét viseli, és sorsáról nemzetközi zsűri dönt – közölte az MTI-vel szombaton a Magyar Nemzeti Filmalap.

A Filmalap támogatásával készült Liliom ösvény története során “anya és fia lázasan vetik bele magukat a mesékkel és titkokkal teli mindennapokba. Az anya meséről mesére avatja be fiát a múltba. Az emlékek kísértik őket, de nem hátrálnak. Szembenéznek a démonokkal, és meglovagolják őket” – áll a film ajánlójában.

A Stefanovics Angéla és Sótonyi Bálint főszereplésével készült alkotás a berlini filmfesztiválon volt először látható, majd az olaszországi Leccében fődíjat és Palicson a kritikusok díját nyerte el.

Tiszta szívvel
Tiszta szívvel

Till Attila kerekesszékes bérgyilkosokról szóló, nagysikerű Tiszta szívvel című akcióvígjátéka és az Edelényi János rendezésében magyar-angol koprodukcióban készült Jutalomjáték is műsoron lesz Haifán, utóbbit a magyar mozik október 27-én tűzik műsorra.

A rövidfilmes válogatásba Bucsi Réka Love című animácója kapott meghívást. A 14 perces magyar-francia koprodukció a szerelemről mesél szürreális hangulatú, haikujellegű jelenetekben. Berlini világpremierje óta járja a nemzetközi filmfesztiválokat, legutóbb a spanyolországi Segoviában díjazták, ami jelölést biztosít a tekintélyes Cartoon d’Or páneurópai filmdíjra.

Fliegauf Bence, Till Attila és Edelényi János személyesen mutatja be rendezését a haifai filmfesztivál közönségének.

http://www.haifaff.co.il/