Kihoztam a túszokat

Gurulós kiságy a kibucban
Gurulós kiságy a kibucban – Fotó: Hilda Wolf Csongovai / Izraelinfo

Álmomban megöltem Netanjahut, kihoztam a túszokat, és Gázában egy fűszálat sem hagytam. Nem maradt sehol a térképen sem. Nyirkosan ébredtem. Már várt az sms, hogy vigyünk délután meleg ételt a bázisra. Az úton és a kibucban több a fegyveres, mint tegnap. A vendégcsalád férfi tagja kint cigizik, szinte horpad a homloka. Fura. Szinte minden menekült cigizik. Most rágyújtanék, de évek óta nem dohányzom. Megkezdődött a palacsintakészítés. Később írok, ez jó nekem cigi helyett.

palacsinta
Fotó: Hilda Wolf Csongovai / Izraelinfo

Gyöngyfűzés, Elvis Presley és a táncelőadásom volt a délelőtti program. A gyerekek dőltek a röhögéstől, mert látják a mozgáskoordinációs fogyatékosságomat. Sok a kibucban a menekült gyerek. Sírnak, haza akarnak menni. Az óvónénijük is jött velük. A nagyobbakat meghívtuk gyöngyöt fűzni. A szülők feszültek. Anyuka szólt a gyereknek, hogy csak egy sütit vegyen az ebédlőben. A gyerek sír. Pantomimozom az anyukának, hogy ugyan már, de nem hajlik. Nagyon zavartak. Annyira értem őket. Rengeteg játékot kaptak, nagyon nehéz elvonni a figyelmüket. Jöttek kutyák is, összehaverkodtak a mieinkkel. Ha ennek vége lesz és mindenki hazamegy, nagy lesz az űr, már most érzem.

Jól sikerült a bázisra vitt főtt étel meglepi. 10 perc alatt felfalták 😊 Jaj de jó volt tenni valamit. Kevés ember van az utcán, nincs tanítás, mindenki otthon. Víz- és ételtartalékot képzünk. Szörnyű dolgokat látni-hallani. Mi itt kiváltságos helyzetben vagyunk. A saját ágyunkban alszunk, van mit ennünk, van áramunk. Innen nézve nevetséges problémáink voltak egy hete. Elvittük a kutyát a dokihoz, hogy nézze meg nem kopott-e le túlságosan a foga (nem). Aggódtunk, hogy Terike cica miért hisztizik. Vizsgálgattuk a kenyérfélék kalóriatartalmát. Ismét jelentkeztem tánctanfolyamra. Csak egy hete… Az egy másik élet volt. Istenem. Nem is tudatosult akkor, milyen jó az az élet. Olyan már sosem lesz, mert ez a mostani belénk ég, a rémálmainkká válik a félelem.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.