Tetoválással „gyógyítják” a terror sebeit

Luke Wessman amerikai tetoválóművész rajzol Jogev Meusar testére az Izrael Múzeumban. Jeruzsálem, 2016. október 20. Fotó: Sebastian Scheiner / AP Photo

Merényletekben megsérültek sebeire rajzoltak tetoválóművészek ábrákat az Izrael Múzeumban, hogy elrejtsék a forradásokat.

A cél, hogy segítsék a lelki és testi sebek gyógyulását. Az Artists 4 Israel művészcsoport 11 tagja egy-egy áldozat sebeit takarta el tetoválással a múzeum különböző részlegeiben, klasszikus vagy modern művek társaságában, amelyek olykor ihletet is jelentettek számukra.

Artists 4 Israel
Artists 4 Israel

Joe Capobianco például Hadrianus római császár szobrából merített ihletet, amikor a 2014-es gázai háborúban elesett izraeli katona fivérét tetoválta. Egy Zero nevű tetoválóművész egy öngyilkos merényletet megakadályozó, de közben mindkét lábán kiterjedt sebeket szerző katona sérüléseit próbálta eltüntetni René Magritte híres szürrealista festő Kastély a Pireneusokban című képénél. Tetováltatta magát egy nő is, aki palesztin merénylők támadását élte túl Jeruzsálem közelében.

Nagyon különleges, hogy egy ilyen eseményre múzeumi környezetben kerül sor – közölte a múzeum. Az akció célja, hogy segítsen a sebesülteknek „visszaszerezni testüket, begyógyítani lelki és testi sebeiket”.

forrás: ujszo.com

- Hirdetés -

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.