Korcsolyázni Izraelben?

A korcsolyapálya

Óva intek minden lelkes cionistát, hogy alija idején, csomagoláskor meggondolatlanul kidobja/elajándékozza korcsolyáját, mert bizony a mediterrán Izraelben is bármikor tovasuhanhat a jégen, ha éppen ez a kedvenc téli sportja.

Egész évben, és még szombaton is lehet korcsolyázni Holonban, a hatalmas jégcsarnokban. De akkor sincs semmi se veszve, ha már megszabadult korcsolyacipőjétől, mert a belépődíjban egy helyi egyenkorcsolya bérlése is benne foglaltatik, és ha hitelkártyájával előre foglal az interneten itt, akkor egyet fizet kettőt kap kedvezménnyel a kedves vevő már indulhat is párban a jégre.

Téli sportnak sem rossz az eső elől bemenekülni a fedett pályára, de a legjobb mindez nyáron: kint negyven fok tombol, de bent lehet hűsölni, kéjes örömmel újabb pulóvert felhúzni, és egy-két órára megfeledkezni a Közel-Kelet nyári hőségéről.

Bent a pályán sok az orosz szó, hiszen eleve rengetegen költöztek a Tel-Avivhoz közeli, de a kilencvenes években még elérhető árakon lakást kínáló Holonba a volt Szovjetunióból, és közülük eleve rengetegen rajonganak a korizásért. Az oroszoknak köszönhetően oktatási színvonala magasan az izraeli átlag fölé került, és még korcsolyapálya is létesült a városban.

- Hirdetés -

Ja, a sílécet sem kell Magyarországon hagyni: ha lesz egy kis szerencsénk, akkor idén is elég hó esik északon a Hermon-hegyen, működésbe lép a sífelvonó, és még síelni is lehet Izrael egyetlen sípályáján.

Korizás a pálmafák mellett
Korizás a pálmafák mellett
- Hirdetés -