Paprika krémleves kolbásszal

Paprika krémleves kolbásszal - fotó: Gabi Berger

Ez a leves leírhatatlanul finom, első számú kedvenc nálunk. Először egy éttermben ettem hasonlót, még Budapesten. Aztán a neten kutattam hasonló receptekért, és végül találtam párat, amin elindulhattam. Igazi melengető étel, kicsit csípős is lehet és akkor meg aztán pláne nem lesz gond a belső fűtéssel. Én alapból nagy leves rajongó vagyok, de minél hidegebb van, annál inkább csak egy forró levesre vágyom. Még otthon füstölt kolbász csipszet tettem a tetejére, itt most a hentesnél vettem sütni való kis csipős kolbászkákat hozzá, és tökéletes a párosítás. Ez a kolbász talán a chorizo itteni változata lehet, mert azért van némi keleties stichje.

Paprika krémleves kolbásszal – fotó: Gabi Berger

Hozzávalók:

8-9 db kalifornia paprika
3 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 l alaplé/víz
sütni való kolbászkák
1 db zöldpaprika (lehet csípős is)
1 tk kakukkfű
1 marék csokor petrezselyem
frissen őrölt bors

olívaolaj

A paprikákat sütőben feketedésig sütöm, egy tálba teszem őket és lefedem. Egy kis idő múlva lehúzom a héjukat, amik nagyon könnyen le fognak már jönni, aztán kicsumázom  őket.

Egy nagyobb lábosban bő olívaolajon üvegesre párolom a kockára vágott hagymákat. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra szaggatott kaliforniai paprikát, kicsit sózzuk, borsozzuk őket. Szórjuk meg kakukkfűvel, és kis idő után öntsük fel annyi alaplével az egészet, hogy két ujjnyira ellepje. A fokhagyma-gerezdeket félbevágom, bedobom a levesbe, és aki szereti kicsit csípősen, az adjon hozzá erős paprikát.

Lassú tűzön körülbelül fél órát főzöm a levest, ha úgy látom, hogy szükség lenne még folyadékra akkor hozzáadok még egy kis vizet. Amikor már szép textúrája van az egésznek, beleteszem a fél csokor petrezselymet, majd egy botmixerrel pürésítem a kész levest.

Tálalásnál megszórom a levest apró kockára vágott zöldpaprikával és kalifornia paprikával (erre külön félreteszek egyet), majd meglocsolom olívaolajjal. Végül kisütöm a kolbászkákat, majd felvágva ezt is a leveshez adom.

Beteávon!

Paprika krémleves kolbásszal – fotó: Gabi Berger

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.