Négyen meghaltak egy gázolásos merényletben Jeruzsálemben – Videó

A merénylet helyszine fotó: izraeli rendőrség honlapja

Egy teherautó egy autóbuszról leszálló katonák közé hajtott az Armon Hanacív nevű lakónegyedben, egy kilátóhely közelében. A palesztin sofőrt a helyszínen lelőtték. – Videó

A kórházi jelentések szerint négy sebesült súlyos, illetve életveszélyes állapotban van. Több elgázolt katona a teherautó alá szorult, őket a tűzoltók segítségével szabadították ki. A négy halott közül hárman katonanők.

 

A katonák kiránduláson vettek részt, a magaslaton épült kilátóhelyen az óvárost készültek megszemlélni. A merénylőt egy idegenvezető lőtte le, akit a jármű szintén elgázolt, de csak könnyebben sebesült meg, majd lábra állt és tüzelt – közölte a tízes tévécsatorna. A katonák is lőttek a sofőrülés irányában. A merénylő a helyszínen meghalt.

A fenti videón egy katona meséli el a történteket, aki maga is lövéseket adott le a merénylőre, amikor a sofőr megfordult, hogy még egyszer gázolhasson, és nyilvánvalóvá vált, hogy merénylet történik.

A szemtanúk szerint kétségtelenül szándékos gázolás, és nem baleset történt. A teherautó először a katonák közé hajtott, majd a gázolás után hátrafelé is megindult, hogy minél több, és minél súlyosabb sérülést okozzon a kiránduló katonáknak – a mintegy másfél percig tartó merényletet a kilátóhely biztonsági kamerája is rögzítette.

A merénylő Kelet-Jeruzsálemben, a Dzsabel Mukaber nevű lakónegyedben élő, húszas évei végén járó, palesztin fiatalember. A Hamász üdvözölte a terrorakciót, de nem jelentkezett annak elkövetőjeként.

MTI / Izraelinfo