Szíria szerint Izrael éjjel rakétákkal lőtt egy Damaszkusz melletti légitámaszpontot

A szíriai hatóságok szerint Izrael csütörtök éjszaka rakétákkal lőtte a Damaszkusztól nyugatra lévő Mazzeh légitámaszpontot. Jeruzsálem nem cáfolta, de nem is erősítette meg a vádat – jelentette pénteken a ynet.

Szíria hivatalos hírügynöksége, a Sana szerint Észak-Izraelből, Tiberias város közeléből lőtték ki a rakétákat, amelyekkel a Damaszkusz közelében lévő támaszpont támadták.

A robbanások zajára a Damaszkuszban élők is felfigyeltek, tűz ütött ki, és mentők hajtottak a támaszpontra. Egyes tudósítások négy halálos áldozatot is említenek.

Szíria retorziókkal fenyegette meg Izraelt, de nem részletezte azok mibenlétét. Jeruzsálem az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően nem cáfolta, de nem is erősítette meg a támadás tényét.

Ez már a harmadik hasonló csapás az utóbbi hónapokban, legutóbb december hetedikén irányoztak rakétákat ugyanerre a légitámaszpontra. Szakértők szerint Izrael a légicsapásokkal olyan fegyverszállítmányokat semmisít meg, amelyeket a radikális síita Hezbollah libanoni szervezetnek szántak, és feltehetően Iránból küldenek légi úton.

MTI/Izraelinfo

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.