Izrael éjjel állítólag újabb légicsapást hajtott végre Szíriában

Izraeli légicsapás Szíriában
Izraeli légicsapás Szíriában - fotó: Matthew Bruch / Wikipédia

Izrael újabb légicsapást hajtott végre Szíriában hétfőre virradóra – jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli honlap a szíriai médiára hivatkozva.

Az izraeli légierő 24 órán belül már másodszor, három napon belül pedig harmadszor csapott le Szíria területén. A szíriai média meg nem erősített jelentése szerint hétfő hajnalban az izraeliek több célpontot is támadtak a szíriai-libanoni határ mentén.

Egyes híradások szerint a légitámadások szíriai katonai létesítmények és a Hezbollah libanoni radikális síita szervezetnek szánt fegyvereket szállító konvoj ellen irányultak.

Előzőleg, vasárnap egy izraeli drón megölte a damaszkuszi vezetéshez hű milícia egyik tagját, pénteken pedig négy izraeli vadászbombázó légicsapásokat hajtott végre Szíriában.

Külföldi források szerint az izraeli hadsereg az utóbbi években számos légicsapást hajtott végre Szíria légterében a Hezbollahnak szánt fegyverszállítmányok ellen, de az izraeli hadsereg első ízben a múlt pénteken erősítette meg ezt, noha korábban sem cáfolta ezeket az állításokat.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.