Veled vagyunk, Miri Regev!

Fotó: Kobi Gideon / GPO

Miri Regev miniszter asszonyt azért támadják, mert a maga módján tartja be a zsidóságát, és olyan étteremben étkezett (kovásztalan kenyérrel!), amelyik nem kóser pészachra, mert kovászosat is felszolgál.

Regevet általában nem éri támadás zsidósága miatt, míg mi már megszoktuk, hogy nem vagyunk kóserek, vagy rossz zsidók vagyunk, vagy nem is vagyunk zsidók – csak mert szabadnak érezzük magunkat arra, hogy mi döntsük el saját hagyományainkat.

Fontos itt megjegyezni, hogy Regev hagyományőrző zsidó nőként definiálja magát, aki gyakran durván támadja a zsidóságára kevésbé adó liberális baloldalt.

Tehát Miri Regev, mi veled vagyunk, elhisszük, hogy kósert ettél, akkor is, ha az étterem nem csak kósert szolgál fel, és ez teljesen rendben van! Ilyen az, ha valaki világi. Ne hagyd, hogy bárki is belemásszon a tányérodba!

Mit együnk pészachkor?

  • Ízlés szerint bármit (78%, 73 Votes)
  • Csak kovásztalant (22%, 20 Votes)

Összes szavazó: 93

Loading ... Loading ...

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.