10 ötlet a hőség túlélésére Izraelben

Hőhullám - fotó: Silló Sándor
Hőhullám - fotó: Silló Sándor
  1. Fedezd fel a könyvtárak világát! Díjmentesen, kényelmesen könyvek között dolgozhatsz a jéghidegre hűtött olvasószobákban. Bátran változtasd irodává egy fülhallgató,a laptopod és a telefonod segítségével a könyvtár olvasóját.
  2. Hordozz magaddal egy üres palackot, amit úton-útfélen feltölthetsz jéghideg vízzel a mindenütt elhelyezett ingyenes kúlerekben (hűtött vizű ivókutaknál).
  3. Jó anyagú, kényelmes cipőt viselj. A cipő nagyban befolyásolja a komfortérzetet, és ha rossz, a falra mászol, ha jó, hálás vagy a globális büdös felmelegedésért is.
  4. Ne habozz látszat-vásárolni. Egy kis nézelődés a jól hűtött helyi kanyonban (plázában) még senkinek sem ártott meg. Hideg fejjel még a pénztárcát is könnyebb a táskában tartani.
  5. Buszozz sokat. Garantáltan lehűlsz, a sofőrök fagypont körül tartják a buszok hőmérsékletét.
  6. Keresd az árnyékot! Ha a fejed árnyékban van, hűvösség jár át.
  7. Gondold azt, hogy télen Európában szintén nem flangálhatsz órákat az utcán, mert megfagysz. Kezeld úgy, mint egy fordított telet, azaz minél többet légy hűtött helyen, és minden rendben lesz.
  8. Igyál sok frozen margaritat, előnyös hatása messze földön ismert.
  9. Ne most kezdj edzeni a maratonira.
  10. Ne a sivatagban, hanem az északi erdős hegyekben túrázz, ott is kenj magadra 50-es napvédő krémet még éjszaka is.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.