Kedvünk támad a sivatagba költözni

Az Arava Izrael dél-keleti részén található, első ránézésre csak egy keskeny völgynek tűnik a sivatagban. A helyi önkormányzat azonban egy olyan promó videót dobott össze a helyről, hogy azonnal csomagolni kezdtük a bőröndöket.

Az Arava tulajdonképpen egy keskeny völgy, amely Izrael dél-keleti részén található, nagyjából a Holt-tengertől egészen Eilatig húzódik végig a jordániai határ mentén. Egy szép, de eléggé kietlen sivatagos részről van szó, amelynek legtöbb (hét) települése a Közép-Arava régió önkormányzatához tartozik. Izraelnek ezen a részén nagyjából 3500 ember él, a vidék nagy része pedig természetvédelmi terület. A helyi önkormányzat ezt a sivatagos, falusi, vadregényes tájat felhasználva egy olyan promó videót készített, hogy aki megnézi, annak garantáltan kedve támad odautazni.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSKIBIC