A biztonságiak agyonlőttek egy késelő palesztint Ciszjordániában

A támadásra használt kés - fotó: a Rendőrség szóvivője

Egy fiatalkorú palesztin késsel támadt Ciszjordánia egyik ellenőrző pontján szombaton izraeli biztonsági erőkre és egyiküket megkéselte. Az izraeli biztonsági erők agyonlőtték.

A palesztin egészségügyi minisztérium annyit közölt, hogy a támadót Kutaiba Zahránként azonosították, és a helyszínen belehalt lőtt sebébe. A 17 éves fiatalember egy csoport rendőr felé közelített egy hátizsákkal, majd amikor felszólították, hogy álljon meg, kést rántott, és az egyik rendőrt agresszív módon megszólítva tovább közeledett feléjük – mondta el Luba Samri, az izraeli rendőrség szóvivője. A közelben álló rendőrök ekkor agyonlőtték.

Izraeli egészségügyi hatóságok közlése szerint az incidens Náblusztól délre, Tapuah településen történt. Az egyik rendőr a lábán kapott szúrt sebet, őt kórházba szállították.

A lassan két éve tartó merénylethullámban számos késeléses, gázolásos és lőfegyveres merényletet követtek el vagy kíséreltek meg palesztinok. A merényletsorozatban és erőszakos összecsapásokban legalább 268 palesztin, továbbá egy jordániai állampolgár, valamint 43 izraeli, két amerikai turista és egy brit diák halt meg.

- Hirdetés -
FORRÁSMTI / Izraelinfo