Zalán - családi fotó

A napokban több helyről értesültünk Zalán álmáról, miszerint delfinekkel szeretne úszni. A négyéves, Magyarországon élő kisfiú nyúlfarknyi élete során már több mint 30 szemműtéten esett át. Kétséges, hogy meg tudják-e menteni a látását, ezért a szülei minél hamarább szeretnék teljesíteni a kívánságát. Egy eilati magyar utazási iroda felvette vele és családjával a kapcsolatot, és meghívták őket egy igazi álomutazásra. Feldmayer Anikóval beszélgettünk.

Honnan tudtatok Zalánról?

Múlt szombaton Enikő, Zalán anyukája tanácsot kért az egyik utazós csoportban a Facebookon, hogy minél olcsóbban szeretné fia álmát megvalósítani. Gondoltam, hogy mivel kapcsolatban vagyunk a Delfin-zátonnyal, elintézem azt, hogy lehetőséget kapjon Zalán szabadon élő delfinekkel úszni. A Facebookon több utazós csoportnak tagjai vagyunk a munkánk miatt.

Hogyan jutott eszetekbe, hogy egy ilyen micvét (jócselekedetet) csináljatok?

Ez egy olyan fajta segítség, amit csak meg kell szervezni. Csináltam hamar egy olyan csoportot a Facebookon, hogy eilati magyarok össze tudjanak fogni és együttes erővel teljesítsük a kislegény vágyát. Van két vendégszobánk, ebből az egyiket fel tudjuk ajánlani.

Zalán – családi fotó

Hogyan intéztetek el?

A Delfin-zátonnyal van megállapodásunk, hogy amikor alacsony a látogatottság, kuponrendszerben, egy napi belépőjeggyel két napon is be tudnak menni a turisták. Ezt szoktuk osztogatni is a repülőtéren is egyébként. Megkerestük őket rögtön szombaton, és mivel négyéves korban még nem szoktak delfinekkel úszni a gyerekek, felajánlották, hogy búvár kíséretében úszhat majd náluk Zalán.

Mit fog kapni Zalán?

Még csak kedd van, nem alakult ki teljesen, de sikerült a Delfin-zátonyt és a szafari parkot ingyen elintézni. Az egyik szállodában dolgozó magyar munkatárs felajánlott egy szállodai családi reggelit. Egy magyar pár, akik nemrég nyitottak pizzériát itt Eilaton, vendégül látják az egész családot akár többször is.

Zalán – családi fotó

A repülőjegyet már megtámogatták Magyarországról?

Egy alapítvány és egy névtelenséget kérő úriember felajánlotta a jegyek megvásárlását a szülőknek és Zalánnak. Így lehetőségük nyílik akár egy önálló apartman bérlésére, ahol a négygyermekes család kényelmesen elférne, mivel nálunk az adott időszakban már csak egy szabad négyszemélyes szoba van. Természetesen az itt töltött idő alatt folyamatos idegenvezetést biztosítunk majd.

Mennyi pénz gyűlt eddig össze?

Egy nagyon kedves magyar pártól érkezett 550 sékel. Többen kérdezték, hova lehet utalni. Ha valaki közvetlenül a családnak szeretné eljuttatni adományát, megteheti a csoportban megosztott nyilvános bankszámlaszámon, vagy ránk is bízhatja, így talán összejöhet még egy üvegfenekű hajózás és egy látogatás az obszervatóriumba is.  Várjuk még a felajánlásokat. Zalán látogatása végén pedig minden segítőt meghívunk egy kerti sütögetésre, vele együtt.

Ha tetszett az írás, támogass bennünket, hogy többet és jobbat készíthessünk!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.