Izrael nem fogadja el a Hamász és a Fatah megállapodását

Izrael nem fogadja el a két palesztin szervezet megbékélési megállapodást, ha a Hamász mozgalom nem teszi le a fegyvert, illetve ha nem ismerik el Izrael Államot.

Benjámin Netanjahu kormányfő közleménye szerint bármilyen megállapodásnak meg kell felelnie a nemzetközi egyezményeknek, valamint a közel-keleti kvartett – az Egyesült Államok, Oroszország, az Európai Unió és az ENSZ – feltételeinek, elsősorban azonban el kell ismerniük Izraelt, a Hamásznak pedig le kell tennie a fegyvert.

Netanjahu hivatala figyelmeztetett: amíg a Hamászt le nem fegyverzik, Jeruzsálem az összes gázai terrorcselekményért a szélsőségespalesztin mozgalmat teszi felelőssé.

A közleményben hozzáfűzték, hogy

Izrael egyelőre figyelemmel követi a fejleményeket, és azoknak megfelelően fog eljárni.

A megbékélési egyezményt Azam al-Ahmad, a Fatah delegációjának vezetője és Szalah al-Harúri, a Hamász elnökhelyettese a Kairóban folytatott kétnapos egységtárgyalásokat követően írta alá.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI/Izraelinfo