A megsemmisített terroralagút - fotó: IDF

Az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője ma reggel bejelentette, hogy a légierő tegnap (szombat) este megsemmisített egy a Kerem Shalom kereszteződés alatt áthaladó és Egyiptomba is átjutó Hamász terrorista alagutat. A terrorszervezet azt állította, hogy az alagút a Gázai övezetbe szánt árucsempészetre használták, de a hadsereg cáfolta ezt, és kijelentette, hogy az alagút célja fegyverek és terroristák csempészete volt.

Az alagút Rafah városának palesztin oldalán kezdődött, mintegy 900 méterre a határkerítéstől, és Izraelben a Keren Shalom átkelőhelyet érintve három stratégiai helyszínen haladt át, beleértve egy gázvezetéket, egy dízel üzemanyagcsövet és egy főantennát. Az alagút 180 méter hosszan hatolt izraeli területre.

Az izraeli légierő repülőgépei éjjel 23:00 óra körül a Gázai övezet déli részén, Rafah keleti oldalán támadtak, és a határ közelében lebombázták a terrorista infrastruktúrát. Október vége óta a hadsereg három támadó alagutot fedett fel és semmisített meg a határ közelében a Gázai övezetben.

Fotó: IDF

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.