A Facebookon keres anyukát egy izraeli meleg pár

Or Keshet és Adam Kaplan, közöttük Adam unokahúga - fotó: Or Keshet / Facebook

Az izraeli meleg pár tagjai úgy döntöttek, hogy készen állnak arra, hogy mindketten szülők legyenek. Most anyukát vagy anyukákat keresnek, hogy közösen, egy nagy családként nevelhessék jövőbeni gyermekeiket.

Két nappal ezelőtt robbantotta fel az internet izraeli részét két meleg férfinak a Facebook-posztja, amelyben anyukát vagy anyukákat keresnek közösen felnevelni kívánt jövőbeni gyermekeik számára. A harmincas éveik közepén járó Or Keshet és Adam Kaplan már több mint két éve élnek együtt, és most érezték elérkezettnek az időt arra, hogy édesapák legyenek. Ehhez keresnek anyukát vagy egy pár anyukát, akikkel egy közös családot alapítanának.

A Tel-Avivban élő meleg pár nem azért akar családot alapítani, mert ezt kötelezőnek éreznék, vagy mert a heteró párok is ezt teszik, hanem azért mert így akarják. Nagyon szeretnének ugyanis gyerekeket, akiket együtt akarnak felnevelni és készen állnak arra, hogy ennek érdekében bármiféle áldozatot hozzanak.

Úgy gondolják, hogy ebbe a projektjükbe bevonnának egy nőt vagy akár egy női párt is, azonban hangsúlyozzák, hogy nem csak közös szülői felügyeletet szeretnének, hanem egy nagy közös családot kívánnak alkotni. „A gyerekeknek így rengetek nagymamájuk és nagypapájuk lenne” – írják posztjukban.

A közös szülői felügyelet jelenleg az egyik lehetőség arra, hogy egynemű párok gyereket vállalhassanak Izraelben. Erre egyébként 2005 óta van lehetőségük, amikor egy kilenc éven át húzódó pereskedést követően a legfelsőbb bíróság végül engedélyezte az egynemű párok számára az örökbefogadást, igaz, csak abban az esetben, ha a pár egyik tagja a gyerek biológiai szülője is egyben. Azon egynemű párok számára, amelyek egyik tagjának sincs saját gyermeke, az örökbefogadás jelenleg nem lehetséges, bár az erről szóló törvény változtatása napirenden van az izraeli parlamentben, a Kneszetben.

Az írás folytatása itt olvasható.
FORRÁSKibic Magazin