Éjjel ismét rakétát lőttek Gázából

Éjfélkor ismét rakétát lőttek az övezet melletti izraeli területre Gázából, amely lakatlan területen csapódott be, s nem okozott kárt sem emberéletben, sem anyagiakban. Az enklávéval szomszédos településeken ismét megszólaltak a rakétát jelző szirénák. Utoljára január elején lőttek Gázából Izraelre.

Izraelinfo logo

Simrón bevonta Netanjahut a tengeralattjáró ügybe?

A ynet szerint a korrupt tengeralattjáró közbeszerzési ügy vádalkut kötött legfőbb gyanúsítottja, Miki Ganor azt vallotta, hogy kódolt neveket használtak a legmagasabb szintek megjelölésére beszélgetéseikben David Simrónnal, Benjámin Netanjahu bizalmasával és unokatestvérével, akit kiváló kormányzati kapcsolatai miatt alkalmazott ügyvédként. Simrón üzlettársát, és Netanjahu másik fő bizalmasát, Jichák Molhót „a sógornak” nevezték, Netanjahu pedig a “haver” néven szerepelt náluk. Simrón állítólag azt mondta Ganornak, hogy „megkérem a sógort, ő fog beszélni a haverral”, ami a kormányfő bevonását jelzi – esetleg tudtán kívül- üzleteikbe. A nyomozók szerint az eddigi vallomások alapján feltétlenül szükséges a miniszterelnök kihallgatása a tengeralattjáró ügyben is, de erre eddig nem adott engedélyt Aviháj Mandelblit legfőbb ügyész.

Izraelinfo logo

Hiányzik a biztonsági munkaerő az El Al-nál – járatokat törölhetnek

Akár 500 izraeli járatot is törölhetnek nyáron, mert nincs elég biztonsági dogozó külföldön, akik beszállás előtt ellenőriznék az utasokat. Az El Al biztonsági osztálya a külügyminisztériumra mutogat, ők nem szerzik be időben a szükséges munkavállaló vízumokat az érintett országokban.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.