Az állam három hónappal elhalasztaná a Nativ Haavot épületeinek kiürítését

Kedden az állam felkérte a Legfelsőbb Bíróságot, hogy engedélyezze a Gush Etzionban található Nativ Haavot nevű telepen palesztin magánterületekre felhúzott 15 épület lebontásának elhalasztását. A bontást március elejére tervezték, de az állam június 15-ig szeretné elhalasztani. A kérelem szerint a halasztás oka: ideiglenes szállások felállítása a kitelepítettek számára, hogy elkerülhető legyen az erőszakos kilakoltatás.

Ezzel párhuzamosan egy 48 órásra tervezett akcióban ma (szerda) reggel Amichai településen elkezdték annak a 36 lakókocsinak a felállítását, melyeket a több mint egy évvel ezelőtt Amónából kitelepített családok számára készítenek. A jelenleg átmeneti szállásokon élő telepesek várhatóan peszachig foglalhatják el új otthonaikat.

Épületek elhelyezése az amónai lakosoknak – fotó: Ofra Fiataljai

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.