Izraeli innováció: szemüveg helyett szemcseppek

A jeruzsálemi Shaare Zedek Orvosi Központ szemészei és a Bar-Ilan Egyetem Nanotechnológiai tanszékének (BINA) kutatói múlt hónapban jelentették be, hogy sikeresen kifejlesztettek egy látásjavító szemcseppet, amely korrigálja a szaruhártya hibáit. A “nanocseppeket” sikeresen tesztelték sertéseken, és várhatóan az év második felében a humán kísérletekre is sor kerülhet majd. Amennyiben ott is igazolódnak az eredmények, betegek milliói hamarosan végleg búcsút mondhatnak a multifokális szemüvegüknek.

Dr. David Smadja, a BINA kutatási munkatársa és a Shaare Zedek Szemgyógyászati Kutatócsoport vezetője egy kutatási konferencián azt mondta, a nanocseppek forradalmasíthatják a myopiás betegek szemészeti és optometriai kezeléseit – számolt be a The Jerusalem Post. Dr. Smadja arról nem beszélt, hogy a pácienseknek milyen gyakran kell majd csepegtetniük, hogy végleg eldobhassák a szemüvegüket és nem tudni milyen egyéb vizsgálatokra van még szükség, mielőtt megkezdődhetnek a humán kísérletek.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.