A Hagag Ingatfejlesztő vasárnap bejelentette, hogy sikerült megnyerniük a környezettudatosságáról ismert Leonardo DiCaprio amerikai filmsztárt, hogy befektessen a Herzlián épülő szupermodern környezetbarát szállodájukba. A herzliai kikötőben elhelyezkedő hotel mindenben megfelel majd az amerikai környezettudatos építők LEED szabványának.

“Ez a David Rockwell által megálmodott, és a LEED szabványokat mindenben teljesítő projekt mintaként szolgálhat majd a jövőben környezetbarát hoteleket építők számára” – nyilatkozta a színész. “Mindent meg kell tennünk, hogy a globális éghajlatváltozás mértékét csökkentsük, s ehhez a herzliaihoz hasonló beruházások nagyban hozzájárulhatnak.”

Az Oscar-díjas színész először 2007-ben látogatott Izraelbe, amikor Bar Refaeli modellel egy párt alkottak, akkor találkozott Simon Peresz államfővel is, akivel környezetvédelmi témákról tárgyaltak. A sztár 2010-ben még egyszer Izraelbe látogatott, de az álompár 2011-ben szakított, és azóta alig hallani valamit DiCaprio izraeli kapcsolatairól. Úgy tűnik, a lelkes környezetvédő azért figyelemmel kíséri az országban történteket, ugyanis tavaly egy instragram posztot jelentetett meg, amelyben a Negevben akkor még csak épülő 250 méteres Megalim tornyot mutatja be. A világ legmagasabb napkollektora 50 000 cella erejét gyűjti össze, és befejezése után Izrael teljes áramszükségletének öt százalékát fedezi majd.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.