Hazaengedték Netanjahut a kórházból

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök - fotó: Amos Ben Gershom / GPO
Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök - fotó: Amos Ben Gershom / GPO

A miniszterelnök egy ideje légúti fertőzéssel küszködik. Kivizsgálták, gyógyszert kapott és hazaküldték pihenni.

Kivizsgálás után hazaengedték a kórházból Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt. Erről maga Netanjahu tájékoztatta a nyilvánosságot a Twitteren.

“Hazafelé tartok. Egy kis pihenéstől és meleg levestől biztosan minden rendbe jön” – írta a miniszterelnök helyi idő szerint röviddel éjfél után. Hivatala pedig közleményében arról tájékoztatott, hogy a vizsgálatok során az orvosok enyhe felső légúti vírusos fertőzést állapítottak meg nála, pihenést és gyógyszeres kezelést írtak elő.

Az izraeli sajtó kedd este adta hírül, hogy Netanjahut háziorvosa beutalta a Hadassza kórházba néhány vizsgálat elvégzésére. A kormányfőnek már második hete magas láza van, és erősen köhög. Orvosa szerint azért súlyosbodtak tünetei, mert nem feküdte ki betegségét.

A 68 éves miniszterelnök az elmúlt tíz évben többször került kórházba lábtöréssel, arcüreggyulladással, műtéttel távolítottak el követ a húgyhólyagjából, illetve bélpolippal és sérvvel is operálták.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI