A vasárnapi magyar szavazásról a tel-avivi konzulátuson

A parlament - fotó: wikipedia

Akik előre regisztráltak, és visszajelzést kaptak választói névjegyzékbe vételükről, vasárnap reggel 6 órától este 7-ig szavazhatnak Tel-Avivban, Magyarország nagykövetségének épületében.

A BORÍTÉKOT LE KELL ZÁRNI!!!!! KÜLÖNBEN ÉRVÉNYTELEN!!!! ÉS HIÁBA UTAZTÁL TEL-AVIVBA!!!!!

A cím: Pinkas u. 18. Tel-Aviv. Díjmentes parkolás rövid sétatávolságra a “Bor”-ban, a Weizmann és a Pinkász sarkán a hatalmas grundon, bejárat a Pinkász felől, teljesen legális.

A külképviseleti szavazás előtt a választópolgárnak igazolnia kell személyazonosságát a szavazóhelyiségben. Ezt megteheti érvényes magyar személyazonosító igazolvánnyal, magyar útlevéllel vagy magyar vezetői engedéllyel. A lakcímkártya bemutatása külképviseleten történő szavazás esetén nem feltétele a szavazásnak.

Magyarul: vinni kell magyar személyit vagy útlevelet vagy jogosítványt a szavazáshoz. Érdemes még figyelni a következőkre:

A szavazólapokat többféle biztonsági jellel is ellátták, így például eleve világos krémszínű papírra nyomtatták, amelyet a címert formázó vízjellel és az Országház képét mutató perforációval (ricceléssel) láttak el.

A külképviseleten történő szavazás során a szavazólapokat kötelező borítékba helyezni és a borítékot lezárni, ennek elmulasztása esetén a szavazat érvénytelen lesz.

Hasznos linkek:

A magyarországi média adatai alapján soha ennyien nem szavaztak még külföldön. Idén 58,310-en szerepelnek a külképviseleti névjegyzékben, négy éve ők 28,161-en voltak, az azelőtti választásokon pedig csupán párezren. Izraelből 2014-ben 244 ember szavazott (284 regisztráltból), idén 313-an regisztráltak. 236 magyarországi lakcímmel nem rendelkező névjegyzékbe vett választópolgár szavaz levélben Izraelből.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.