Hírszerzési miniszter: az iráni atomalkut alapvetően meg kell változtatni, vagy el kell törölni

Jiszráel Kac izraeli közlekedési és hírszerzési miniszter szerint az Iránnal 2015-ben megkötött nemzetközi atomalkut alapvetően át kell alakítani, vagy el kell törölni – jelentette a ynet.

Jiszráel Kac szerdán ismertette véleményét az izraeli kormányzati körökben már számtalanszor bírált, Barack Obama volt amerikai elnök által megkötött atomegyezményről. Közölte, hogy álláspontjára jelentős hatással volt Donald Trump amerikai elnök Irán elleni fenyegetése Emmanuel Macron francia elnökkel tartott keddi megbeszélésén.

Az izraeli miniszter szerint Irán csak gazdasági megszorításoktól tartva tett engedményeket, és a Nyugat hibát követett el azzal, hogy nem tartotta fenn nyomását Teheránnal szemben, és túlzottan hamar aláírta vele az egyezményt 2015-ben.

“Macronnak és európai kollégáinak meg kell érteniük, hogy ha ma erős nyomás alá helyezik Iránt, azzal megelőzhetnek egy holnapi erőszakhullámot, talán egy háborút”- jelentette ki Jiszráel Kac.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI