Fotó: Mazeh 9 / spacing.co.il

Múlt hét végén egy neve elhallgatását kérő illetékes a Calcalistnak nyilatkozott arról, hogy a tel-avivi városháza a közeljövőben három coworking teret (közösségi munkahelyet) alakít ki a város különböző pontjain.

Az első munkahely már év végén megnyílhat a város északi részén lévő kikötőben. Az még nem eldöntött, hogy a mintegy 1500 négyzetméteres komplexumot a városháza üzemelteti majd, vagy kiadják bérbe. A Calcalist felvette a kapcsolatot a Tel-Aviv Port vezérigazgatójával, Dan Menashéval, aki megerősítette, hogy engedélyt kaptak a közösségi munkahely kialakítására a kikötőben.

Az utóbbi években ugrásszerűen nő a közösségi munkaterek száma Izraelben, főleg az ország technikai és high-tech fővárosának számító Tel-Avivban, ahol már 70 ilyen coworking helyszín működik nagy sikerrel.

Fotó: Mazeh 9 / spacing.co.il

Tel-Aviv városa jelenleg két coworking teret üzemeltet. A Mazeh 9 szabad helyet kínál a diákok és a fiatal szabadúszók számára. A kezdő vállalkozások a Könyvtárban dolgozhatnak szimbolikus, havi 300 sékeles díjért. A város mindkét coworking helyszínt nonprofit szervezetként működteti, míg az új munkaterületeket már nyereségszerzési céllal építenék ki.

A városháza ingatlanjait kezelő Atarimtól származó információk szerint a tervezett coworking terek egyike a HaTahana komplexumban kerül kialakításra, a másik pedig a jaffói kikötőben nyílik majd.

Fotó: Mazeh 9 / spacing.co.il

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.