Többtucat rakétát lőttek Gázából Izraelre – A hadsereg Hamász célpontokat támad

Eddig több mint harminc rakétát lőttek ki szerdán a Gázai övezetből, kettő a vele szomszédos Szdérot izraeli városában csapódott be – közölte a helyi média.

A rakéták becsapódásának helyszíneire rendőröket és bombaszakértőket vezényeltek ki – írta a Twitteren Micky Rosenfeld izraeli rendőrségi szóvivő. A Gázai övezetből kilőtt rakéták közül négyet elfogott a Vaskupola légvédelmi rendszer. A lövedékek többsége lakatlan izraeli területen ért földet.

A rakéták becsapódását követően ketten könnyebben megsebesültek – jelentette az EFE spanyol hírügynökség az izraeli hadseregre hivatkozva.

A rakétakilövést megelőzően kedden életét vesztette a Gázai övezetet irányító Hamász radikális iszlamista szervezet fegyveres szárnyának, az Izzaddín al-Kászem Brigádoknak két harcosa. Tüzet nyitott rájuk egy izraeli harckocsi, amely támadást indított egy palesztin megfigyelőállás ellen, ahonnan lövéseket észlelt. A milícia később azt állította, hogy egy kiképzés keretében, nem pedig az izraeli katonákra adtak le lövéseket.

Az egyik izraeli válaszcsapás Gázában
FORRÁSMTI