Ezüstérem helyett kizárták az aranyérmes izraeli futót

Rendkívüli jelenetsor játszódott le a női 5000 méteres síkfutás döntőjében a berlini atlétikai Európa-bajnokságon. Az izraeli Lonah Chemtai Salpeter ugyanis a második helyen futott, komoly hajrát is indított, majd a kör végén kezébe temette az arcát.

Csakhogy Lonah erősen elszámolta magát, még egy kör hátra volt a versenyből. Mire észbe kapott, a kenyai származású atléta, már jócskán lemaradt, így csak negyedik lett. Később ráadásul ki is zárták az izraeli futót, mivel már a rajtnál a megengedettnél előbb váltott a belső körre.

 

“Jobban kellett volna összpontosítani – mondta a 10 000 méteren néhány napja aranyérmet szerző izraeli versenyző. – Nagyon izgatott voltam, nem vettem észre, hogy a futás folytatódik. Csalódott vagyok, de nem hátra, hanem előre tekintek. A következő célom a jövő évi Dohai Atlétikai Világbajnokság. Nem tudom, hogy sikerül-e érmet szereznem, folytatom a gyakorlást, és meglátjuk, mi lesz.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.