Az utolsó csapás: Az amerikaiak megszüntetik a palesztinok és az izraeliek közötti kapcsolatok megerősítését célzó programok finanszírozását

Az Egyesült Államok kormánya törli a legutolsó, palesztinok támogatását célzó pénzügyi programjait: izraeliekkel közös focimérkőzések és izraeli-palesztin mezőgazdászok közötti szakmai találkozók megrendezését.

Az Egyesült Államok felfüggeszti a palesztin-izraeli kapcsolatok erősítését célzó, különösen a fiatalok körében hozott programok finanszírozását – jelentette a New York Times. Donald Trump közel-keleti különmegbízottja, Jason Greenblatt megerősítette a jelentést és hozzátette: “A PA-nak fel kell hagynia a béketárgyalárgyalások szembeni ellenállásával.”

Amerikai tisztviselők szerint nem kapnak további finanszírozást azok a tervek, melyeket már jóváhagytak – 10 millió dollár értékben –, és várhatóan e hónap végéig elfogy a rendelkezésre álló pénz. Azt is közölték, hogy továbbra is fedezni fogják a kizárólag zsidó és arab izraelieket érintő programokat.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSYnet