Az elmúlt éjszaka téli óraátállítás volt

Éjszaka két órakor egy órára állítjuk vissza a mutatót

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

A nyári időszámítás szombat este ér véget. Vasárnap hajnali 2-kor 1 órára kell visszaállítani az órákat. Ekkor fejeződik be a március 23-án kezdődött nyári időszámítás.

A téli időszámítás 2018. október 28-tól március 29-ig fog tartani, amikor a 2019-es nyári időszámítás megkezdődik.

A számítógépek és okostelefonok automatikusan átállnak, ha a beállításokban Izraelt adtuk meg időzónaként.

Sokak szerint a nyári időszámítás hasznosabb, ezért érdemes lenne egész évben csak azt használni. A téli időszámítás ellenzői szerint az kevesebb időt ad a szülőknek a gyermekekkel eltöltött szabad órákra, nagyban növeli a közúti balesetek kockázatát, mivel több a sötét óra, illetve több százmillió sékeles többletköltséget jelent az izraeli gazdaságnak. Másrészról azonban a téli időszámítás jól jön azoknak, akik reggeli imára mennek, mivel nem kell túl korán kelniük, hogy elérjék a napfelkeltét és nem kell a reggeli sötétben a zsinagógába menniük.

De nem köszöntött még be az igazi tél, mivel a Meteorológiai Szolgálat közleménye szerint a hűvös, szeles és sok helyen esős hétvége után a téli órabeállítást követő napokban fokozatos felmelegedés várható.

- Hirdetés -