Nyolc halálos áldozattal járó végzetes ütközés történt két autó között a 90-es úton, Ein Gedi felé. Az egyik autó teljesen leégett. Egy nő és egy lány súlyosan megsérült. Az Ein Gedi és az Ein Bokek közötti útszakasz forgalmát leállították. Egy helyszínen dolgozó paramedikus szerint a dzsip vezetője sírt, és azt kiabálta: “Megöltem őket!”

Az egyik autó – egy nyolcüléses haszongépjármű – kigyulladt, és minden utasa odaveszett. A másik kocsiban lévő utasok közül kettő közepesen, egy harmadik pedig könnyebben sérült. A dzsipben lévő sofőr sírt, és azt kiabálta: “Megöltem őket!” – mondta Sara Yisraeli mentőorvos, aki először érkezett a baleset helyszínére.

Az MDA (Magen David) mentősei arról számoltak be, hogy az utasok eszméletüket vesztették, miután csapdába estek az égő járműben. A másik autó komolyabb sebesültjeit helikopterrel a Beér Sheva-i Szoroka Orvosi Központba szállították: egy 52 éves nőt, aki súlyosan sérült a végtagjain, és egy 12 éves lányt, aki közepesen sérült a fején. Egy könnyebben sérült 50 éves férfit mentővel szállítottak kórházba.

Ez volt a legsúlyosabb baleset azóta, hogy az Atias család nyolc tagja szörnyethalt hat évvel ezelőtt egy Tiberiásban történt tragédiában.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.