Tömegmészárlásokat akadályozna meg egy izraeli találmány

Yoni Sherizen és Asaf Adler

A detroiti zsidó közösség már előrendelte a terméket, és a rendszert 25 helyen fogják beszerelni a városban.

A Gabriel nevű 2016-ban alapított start-up okos, nem túl drága és könnyen használható megoldást kínál a tömegmészárlás ellen olyan közösségi terekben, mint az iskolák, közösségi központok, zsinagógák vagy templomok.

Yoni Sherizen, a Gabriel ügyvezetője elmondta, hogy 15 évig dolgozott a zsidó közösségben, mielőtt az üzleti szférában alapított vállalkozást. Az eredeti motivációt az adta, amikor 2016-ban lövöldözés tört ki a Tel-Avivi Sarona Marketen, illetve a néhány nappal később egy floridai Pulse nevű bárban. Sherizen ekkor határozta el, hogy egy olyan technológiai platformot fejleszt ki, amely megváltoztatja a hasonló események kimenetét.

 

veszjelzo izraeli talalmany

A szerkezet 3 részből áll. Az első egy falon elhelyezett eszköz, amelyen egy pánik gombot lehet megnyomni, amely értesíti többek között a rendőrséget, és videó és kommunikációs eszközként működik. A második rész egy okostelefon applikáció, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy vészjeleket küldjenek és másokat riasszanak. És végül a cég kifejlesztett egy intuitív műszerfalat, amely közvetlen videó- és hang-visszajelzést és egy dinamikus helyszíntérképet tud adni.

„Olyan terméket akartunk kifejleszteni, amit nem csupán könnyű használni, de beüzemelni sem nehéz. Vannak a katonaság és a kormány által létrehozott platformok a piacon, de ezeknek az ára 200 000 dollárnál kezdődik” – mondta Sherizen. „Ez az eszköz már 10 000 dollárért kapható, és a teljes szolgáltatás 20-30 000 dollárba kerül. Ez a fejlesztés új fejezetet nyit az önvédelmi piacon, ami mára sajnos minden gyermek életének része lett az Államokban.”

A terméket olyan fejlesztői csapat hozta létre, amelynek tanácsadói között volt Ram Ben-Barak volt-Moszad vezető, Yohanan Danino Izrael ex-rendőrfőkapitánya, Kobi Mor, az izraeli titkosszolgálatok tengerentúli akcióinak vezetője és Ryan Petty, a parklandi lövöldözés áldozatának az édesapja. Sherizen és cégtársa, Asaf Adler néhány héten belül fogja piacra dobni a kész terméket.

A teljes írás itt olvasható >>

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

SZERZŐJerusalem Post
FORRÁSKIBIC