Shanghajban bővít a Haifai Egyetem

A héten nyitotta meg új közös egyetemi kampuszát a Haifai Egyetem és az ECNU kínai egyetem a shanghaji Zizhu Nemzetközi Oktatási Parkban.

A tudományos és technikai kutatóközpontban elsősorban ideggyógyászati, biomedicionális és környezetvédelmi oktatás-kutatás folyik majd – derül ki a Haifai Egyetem közleményéből. Nem ez az első magas szintű izraeli-kínai oktatási együttműködés.

A Haifai Egyetem tavaly megállapodást írt alá a Hanzhou Wahaha csoporttal és a Kínai Tudományos Akadémai Automatizációs Intézetével három mesterséges intelligencia kutatóközpont létrehozására Haifán, Hangzhouban és Pekingben. A projekt értéke 10 millió dollár lesz.

A most megnyílt shanghaji kampuszban irodák, laboratóriumok, osztálytermek és egyedi munkaállomások várják a kutatókat. Az egyetem néhány héttel ezelőtt Haifán is bővült, októberben megnyitotta kapuit a Lorry I. Lokey névre hallgató új kampusz a belvárosban. Ezzel is közelebb került az egyetem ahhoz, hogy nemzetközileg elismert akadémiai és kutatóközponttá váljon.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.