Elhunyt Rona Ramon, Izrael űrhajósának, Ilan Ramonnak az özvegye (1964-2018)

Rona Ramon fájdalmasan fiatalon, 54 évesen távozott hasnyálmirigyrák betegség következtében, miután előbb 2003-ban férjét vesztette el a Columbia úrhajó katasztrófájában, majd 2009-ben legnagyobb fiát, Aszaf Ramon pilótát, szintén egy  repülő-balesetben.

Rona a hadseregben elsősegélynyújtó volt, majd fiatalon, már 22 évesen férjhez ment Izrael első, és mindeddig egyetlen úrhajósához, akivel négy gyermeket hozott világra. Később testnevelő tanári képesítést, és holisztikus gyógyítói tudást is szerzett.

Életét tragédiák övezték, s az utóbbi években fiatalon elhunyt szerettei emlékére hozott  létre különböző intézményeket. 2016-ban ő gyújthatta meg Izrael Függetlenségi napján az egyik fáklyát.

Ramon a férje és a fia emlékére a Ramon Alapítványt is létrehozta, amely többek között az ifjúságon belüli vezetők képzésének előmozdításán, és az űrrel kapcsolatos oktatási program területén fáradozott. Az alapítvány honlapja szerint: „A Ramon Alapítvány arra törekszik, hogy az izraeli fiatalság akadémiai kiválóságra, társadalmi vezetésre és úttörő merészségre tegyen szert. Mindenekelőtt ezt a három legfontosabb értéket képviselte Ilan és Aszaf Ramon is.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.