Forrás: Bloomberg, Nemzetközi Munkaügyi Szervezet, Nemzetközi Valutaalap, Világbank, Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, Szellemi Tulajdon Világszervezete, ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete

Izrael öt hellyel került feljebb, lehagyva így Svédországot, Szingapúrt és Japánt is.

A tavalyi listához hasonlóan idén is Dél-Korea a világ leginnovatívabb országa, bár Németország nagyon megközelítette. Őket kissé lemaradva követi Finnország, Svájc, Izrael, Szingapúr, Svédország és a top10-be idén visszatérő USA.

A Bloomberg minden évben sokféle szempont és rengeteg adat elemzésével rakja össze a rangsort, amelyben külön pontozza a szabadalmakat, a kutatók koncentrációját, a technológiai cégek sűrűségét, a produktivitást, a hozzáadott értéket és a kutatás-fejlesztésre költött pénzeket.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

SZERZŐBloomberg
FORRÁS444