Választások 2019 – pártok népszerűsége

izraeli valasztasok 2019 partok kneszet
Fotó: Shutterstock

Az elmúlt héten két közvélemény-kutatás látott napvilágot: a KAN köztévé és a Galei Cahal katonai rádió megbízásából. Ezek eredménye alapján nincs jelentősebb változás az előző héthez képest.

A Likud népszerűsége két mandátummal csökkent: 30 helyet kapna, ha ma lennének a választások. A Benny Gantz féle Hoszen Jiszrael (14) és a Jair Lapid vezette Jes Atid (Van Jövő, 12) között két mandátumnyi különbség lépett fel az előbbi javára. Az Avi Gabaj féle Haavoda (Munkapárt) 9, a Bennet és Saked fémjelezte Hajamin Hehadas (Új Jobboldal) 8, a Jahadut Hatora (Tóra Zsidósága) pedig 7 mandátumot kapna, többé kevésbé megőrizve az előző heti eredményeiket.

A Resima Mesutefet (Közös Arab Lista, 6), Taal (6), Sasz (6), Merec (6), Jiszrael Beiteni (Izrael a Hazánk, 5), Kulanu (5), Geser (5) pártok népszerűségében sem történt különösebb változás az elmúlt hét során.

A Habait Hajehudi (Zsidó Otthon, 4) folytatja az ingadozást, és a legutóbbi felmérés eredményével szemben most bejutna a Kneszetbe.

Cipi Livni Hatnua pártja és a Bogi Jaalon által újonnan alapított Telem párt nem érik az izraeli parlamentbe jutáshoz szükséges támogatottságot.

Az elmúlt heti két felmérés eredményei külön-külön:

PártKANGalei Cahal
Likud3129
Hoszen Jiszrael1513
Jes Atid1113
Haavoda99
Hajamin Hehadas87
Jahadut Hatora67
Resima Mesutefet66
Taal66
Sasz56
Merec65
Jiszrael Beitenu55
Kulanu45
Geser45
Habait Hajehudi44
Hatnua00
Telem00

Ha ma lennének a választások, melyik pártra szavaznál?

Szavazás eredménye

Betöltés ... Betöltés ...