Mici és a Píár

Micinek hívják a petach-tikvai vasútállomás világhírű macskáját. Régen csak mezei, illetve állomásmacska volt, és úgy lett világhírű, hogy a városban élő Dan Kasani nevű reklámszakember feltette a videóját a világhálóra. A filmecskén Mici is beszáll az utasok fogadásába-ellenőrzésébe-sőt ki tudja, talán macskaszemes biztonsági átvilágításába.

Néhány hete került az internetre, és azóta sokmillióan látták, hála a megfelelő píárnak végre kitört az ismeretlenségből. Pedig az elmúlt két évben is szorgalmasan tette a dolgát, vagyis ült a jegyszedő gépen, de akkor még az ismeretlen kóbor macskák szürke életét élte.

Mióta híres lett, több ideiglenesen Izraelben állomásozó hírügynökség készített róla beszámolót, a nagyvilág számos médiuma látta elegáns, három színű bundáját. És még Rami Greenberg, Petach Tikva polgármestere is meglátogatta, és vitt neki nyalánkságokat meg ajándékot, amiért az egész világon megismertette Petach Tikva nevét. Sőt azt is megígérte Micinek, hogy a városban létrehoznak egy macskaparkot, és hamarosan örökbefogadó napokat szerveznek, hogy otthont találjanak a hozzá hasonló, kóbor cicáknak.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.