Így néz ki a megszállás

hebroni telepesek
Fotó: Elad Malka

Nemrég részt vettem egy hebroni csoportos sétán, melyet nem tudtunk a tervezettnek megfelelően befejezni, mert a hadsereg zárt katonai övezetté nyilvánította a Tel Rumeida negyedet, és nem engedte, hogy betegyük oda a lábunkat attól tartva, hogy a palesztin negyed közepén élő telepesek megtámadják a csoportunkat.

A rendelet természetesen nem vonatkozott a telepesekre és támogatóikra.

És valóban, amint megérkeztünk Hebronba, fegyveres és kutyákkal kísért Yitzhar-i telepesek csatlakoztak hozzánk. Ez nem az első alkalom, hogy a hadsereg megjutalmazza a helyi telepesek erőszakoskodását. Így működik ez. Az eredmény: körülbelül kétszáz embernek – akik egy előre bejelentett és teljesen jogszerű turnéra érkeztek – vissza kell fordulniuk, mert a telepesek erőszakkal fenyegetik őket.

Másrészről viszont úgy tűnik, hogy nincs jobb módja bemutatni a területek alternatív világát, melyben a katonai rezsim szerinti törvények működnek.

Így néz ki a megszállás.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.