Megérkezett az izraeli válasz a Gázai övezetből Tel-Avivra irányított támadásra

Az izraeli légicsapások egyik helyszíne a Gázai övezetben.

Az izraeli hadsereg szerint a Hamász felelős az előző napi, Dan régióra kilőtt rakétákért, ezért megtorlásként a légierő csütörtökről péntekre virradóra számos csapást hajtott végre a Gázai övezet egész területén.

Az izraeli vadászgépek, helikopterek és drónok mintegy száz Hamaszhoz tartozó célpontot támadtak az övezet egész területén, köztük a terrorszervezet rimali főhadiszállását, egy rakétagyártásra használt földalatti létesítményt, számos katonai bázist, egy haditengerészeti hadállást, és földalatti infrastruktúrát.

Légiriadók voltak az éjszaka folyamán és reggel órákban Szderotban és a Gázai övezethez közel eső területeken. A Vaskupola légvédelmi rendszer három Gázából kilőtt rakétát is megsemmisített.

A tel-avivi városháza és az ország déli önkormányzatai szerint az élénk katonai tevékenység és a légiriadók ellenére megtartják a tanítást az oktatási intézményekben. 

A reggeli órákban a hadseregben erősödik a feltételezés, hogy a Gázai övezetből Tel-Avivra kilőtt két rakétát tévedésből indították a palesztinok.

A cikk bővül…

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.