Ettinger rabbi belehalt tegnapi sérüléseibe

Ettinger rabbi - fotó: youtube printscreen

Achiad Ettinger rabbi, Eli telepes falu 12 gyermekes, 47 éves lakója hétfőn belehalt a vasárnapi merényletben elszenvedett sérüléseibe, és ezzel kettőre nőtt a terrortámadás halálos áldozatainak száma.

A merényletben életveszélyesen megsebesült rabbi a dél-tel-avivi Neve Saanan negyedben a katonai szolgálatot és a vallási tanulmányokat ötvöző Óz és Emuna jesiva rabbija. Az orvosok egy napig küzdöttek életéért Petach Tikván, a Beilinson kórházban.

A Somrónba vezető 5-ös út Gitáj kereszteződésében lőtt rá a 19 éves palesztin merénylő, aki onnan néhány km-re keletre, az Ariel melletti bekötőútnál megtámadott egy 19 éves katonát, Gal Kaidárt, megölte és elvette fegyverét.

A palesztin terroristát egyelőre nem sikerült kézre keríteni, testvérét és édesapját kihallgatásra vitték a biztonságiak, hogy rájöjjenek, merre rejtőzködhet.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.