benjamin netanjahu korozott bunozo nyomozas
Fotó: képernyőkép / Facebook

Hétfő este a Kék-Fehér párt naggyűlésén az övön aluli ütések, vagyis az állítólag irániak által ellopott telefon ügyétől feltüzelt párt eddig soha nem látott módon nekiment Netanjahunak.

Bogi Jaalon volt védelmi miniszter kőkeményen felsorolta a tengeralattjáró vásárlások korrupt közbeszerzésének Netanjahut gyanúba sodró részleteit, és felszólította a kormányfőt, hogy álljon az ország nyilvánossága elé, és válaszolja meg a legkínosabb, egyenesen hazaárulással vádoló kérdést:

Valóban küldött-e Angela Merkelnek Egyiptomnak fejlett atomtengeralattjárót engedélyező levelet? A hadsereg háta mögött, és ellenkezése ellenére elküldött engedélyről maguk a németek számoltak be, és meglepetten értesült németországi látogatásán erről mind Rubi Rivlin államelnök, mind Bogi Jaalon akkori védelmi miniszter.

A Kék-Fehér párt új választási filmjében azzal vádolja Netanjahut, hogy pénzért adta el Izrael stratégiai-hadászati fölényét, amikor engedélyezte az egyiptomi tengeralattjáró-üzletet: ő maga – a film szerint – 16 millió sékelt szerzett a bolton, s több rokona is tíz és százmilliós haszonhoz jutott általa.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.