Askelont támadták Gázából a kedd éjszakai izraeli válaszcsapás után

A Gázai övezetből a szomszédos északi várost, Askelont támadták egy rakétával másfél órával az éjszakai izraeli légicsapást követően – jelentette szerda reggel a Jediot Aharonot című újság honlapja, a Ynet.

A vaskupola védelmi rendszer rakétája befogta az Askelon ipartelepe felé tartó lövedéket, és ezért az nem okozott kárt sem emberéletben, sem anyagiakban.

Előzőleg izraeli vadászgépek egy kedd esti gázai rakétacsapást követően a Gázai övezet déli részén, Rafiahnál lőtték a radikális iszlamista terrorszervezet célpontjait – számolt be a hadsereg szóvivője. 

 “A Hamász terrorszervezet a felelős mindenért, ami a Gázai övezetben történik” – közölte a szóvivő. “Az izraeli hadsereg elszánt arra, hogy megtegyen bármit Izrael polgárainak védelmében, és felkészült bármilyen helyzetre” – tették hozzá.

Előzőleg, kedd délután Benjamin Netanjahu miniszterelnök részvételével helyzetértékelő és feladatmeghatározó tanácskozást tartottak Tel-Avivban a katonai főhadiszálláson, majd újabb egységeket vezényeltek az övezet mellé, és tartalékosok további behívásáról határoztak.  

Az erőszak legújabb köre azért robbant ki Izrael és a Hamász között, mert hétfőn a Gázai övezetből rakétával támadták egy közép-izraeli település egyik lakóépületét. A támadásban heten megsebesültek.

Rakéta csapódott be Tel-Avivtól északra, legalább hét sérült a helyszínen