Galant: a baloldal Sztálin örököse

Sztálin, Lenin - fotó: Wikipedia

Joáv Galant, a Likud képviselője, és mellesleg jelenleg bevándorlásügyi minisztere szombaton, a kampány lázában égve azt találta mondani egy Modiinben rendezett választási gyűlésen, hogy az izraeli baloldal Sztálin örökségét folytatja, mert szerinte minden eszköz megengedett számukra Netanjahu megdöntésére – jelentette a helyi média.

Egy pillanatra tekintsünk el attól, hogy ebben a minden idők legmocskosabb kampányában miféle és mennyi sarat dobtak az ellenzéki Kék-Fehér jelöltjére, Beni Ganzra, akit nők molesztálásától mentális bajokig minden létező elfogadható, és el nem fogadható váddal illettek.

Miközben Ganz példás családi életet él, és vezérkari főnökként éveken át bizonyította, hogy kötélből vannak az idegei. És noha például Netanjahu háza táján nem kellett volna mélyre ásni némi pszichózis után, BA, MA. De ezt a Kék-Fehér nem tette meg.

Szóval mindettől tekintsünk el, és összpontosítsunk arra a kérdésre, hogy ha azt mondjuk, a baloldal Sztálin örököse, akkor a jobboldal vajon kié – ugyanazon korszak történelmi párhuzamait előrángatva? Talán jobb lett volna nem kimondani egy ekkora ostobaságot? Vagy minden eszköz megengedett – a Likudban?

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.