Természetesen nem, és nagy a tét, a demokrácia intézményeinek védelme, és még sorolhatnánk.

De nem ez a fontos. Bárki, bármelyik oldal is győz, bárki is alakíthat kormányt, mindannyiunk ünnepe ez. Nem véletlenül nevezzük a választásokat a demokrácia ünnepének, ez az egyik, ha nem a legfontosabb, és egyáltalán nem bibliai ünnepünk.

Ilyenkor együtt döntünk közös sorsunkról, ünnepeljük, hogy van saját országunk, ahol ezt mi önmagunknak meghatározhatjuk, hogy létrehozták, létrehoztuk Izraelt, ami csak a miénk, ünnepeljük, hogy mi vagyunk a Közel-Kelet egyetlen demokráciája, ahol mi döntjük el, hogy milyen irányba menjünk tovább, még ha olykor tévedünk is.

Ünnepeljük meg a zsidók hazáját egy szavazócédula bedobásával, és akkor se keseredjünk el nagyon, ha nem a mi jelöltünk győz: a többség dönt.

És négy év múlva újra lesz esélyünk, sose adjuk fel, hogy ez a miénk, és soha ne adjuk fel, hogy saját képünkre formáljuk, beleadva minden tudásunkat és szeretetünket.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.