1917 óta először: április végén négy napig folyamatos hó a Hermonon

A mérések 102 évvel ezelőtti kezdete óta csúcsot állapítottak meg az egymást követő havas napokat illetően. A Kineret vízszintje tovább emelkedik. A következő napokban melegedni fog az idő – írta a ynet.

Az elmúlt napokban Izraelt sújtó tavaszi tél példátlan a korábbi évek áprilisainak utolsó tíz napjához képest. A mérések kezdete óta – 1917-től mostanáig – nem volt négy egymást követő havas nap a Hermonon ebben az időszakban.

Tegnap Jeruzsálemben 6-5 Celsius-fok volt, míg ilyenkor átlagosan 22 fok szokott lenni.

Ma reggel arról számoltak be, hogy a Hermon-hegy alsó részén 25 centiméteres hó esett az elmúlt napokban. Reggel megnyitották a síparadicsomot a látogatóknak, de később a sűrű köd miatt ismét bezárták. A helyszín vezetése azt is közölte, hogy a hosszabb havazás ellenére a sípályák megnyitásához nem gyűlt össze megfelelő vastagságú hó.

A Kinereten a vízszint emelkedésének mértéke az eső ellenére nem változott. A szint az elmúlt nap folyamán másfél centiméterrel emelkedett, és a magassága 211,41 méter volt a tengerszint alatt. Az esős évszak kezdete óta a Kineret 3,25 méterrel emelkedett, de a normális vízszinthez még 2,61 méter hiányzik.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSynet