Izraeli halott, 430 rakéta, 200 válaszcsapás

betort ablak

Egy izraeli férfi életét vesztette vasárnapra virradóra, miután a Gázai övezetből rakétát lőttek ki Askelon városára – jelentette be a helyi rendőrség. Az 58 éves Mose Agadi a kórházban halt bele sérüléseibe.

 

Szombat reggel óta 430 rakétát lőttek ki a Gázai-övezetből Izrael területére, 8 ember sérült meg rakétáktól vagy azok repeszeitől (egy súlyosan, egy közepesen, hat könnyebben), 12-en az óvóhely felé igyekezve sebesültek meg és további 60 személy került sokkos állapotba.

A palesztin terroristák támadásaira válaszul izraeli tankok és harci repülőgépek mintegy 200 támadást hajtottak végre a palesztin területet uraló Hamasz terrorszervezet és az Iszlám Dzsihád katonai állásai ellen. A palesztinok bejelentés szerint az Iszlám Dzsihád két terroristája vesztette életét, ezen kívül további öten haltak meg és 48-an sérültek meg.

A Hamász azzal fenyegetőzött, hogy szombat éjjel, vagy vasárnap további területekre terjeszti ki a támadásokat, köztük Tel-Avivra és környékére is.

150 rakétatámadás Izraelre; a hadsereg válaszcsapásokat mér a Gázai övezetre

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.