Izrael felett az ég

Ma (vasárnap) este 21:15 órakor különös átvonulást kísérhetünk figyelemmel Izrael felett az égen. A délnyugat felől érkező világító pontsorozat a fejünk fölött északkeleti irányba szeli át az égboltot. A Göncölszekér csillagainak fényességével ragyogó műholdak szabad szemmel is láthatóak lesznek – amennyiben nem kivilágított nagyváros közepén akarjuk figyelemmel kísérni őket.

Elon Musk 60 telekommunikációs műholdját csütörtökről péntekre virradóra juttatta 500 km-es magasságba a SpaceX. Ezeket a tervek szerint újabbak követik: 12 000 műholddal a Föld teljes internetlefedettsége a cél. A milliárdos többek közt az internetszolgáltatásból kívánja fedezni űrcége, a SpaceX kiadásait, fejlesztéseit. A befektető üzletember pár éven belül, a NASA-t megelőzve kíván embert juttatni a Marsra, és ott kolóniát létesíteni.

Ami biztos: az Izrael felett sorban átvonuló hatvan, egyenként 227 kg-os műhold látványa rendkívüli élménynek ígérkezik.

Készíts videót és oszd meg velünk a facebookon!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.